Обявиха Лондон за най-скъпата туристическа дестинация за кратък престой

Booking.com

Лондон отново оглави международна туристическа класация. Според проучване на популярния туристически портал TripAdvisor, този път британската столица бе обявена за най-скъпата дестинация в света по отношение на разходите за една нощ, измествайки миналогодишния лидер – френската столица Париж.

Резултатите от изследването на TripAdvisor показват, че в Лондон туристите харчат средно по 410 евро за една вечер. В тези разходи влизат нощувката в четиризвезден хотел, вечеря с две ястия, бутилка вино и изминаване на 4 мили с такси.

Второто място в класацията заема столицата на Норвегия Осло, където разходите за една вечер възлизат почти на 400 евро. Третото място е отредено на Цюрих. Тази година Париж заема четвърто място., а Ню Йорк пък е класиран едва на шесто място.

За да проучи кои са най-скъпите градове за кратък престой, TripAdvisor е изчислил основните разходи в 20 ключови туристически дестинации в цял свят. Седем от десетте най-скъпи градове в света са европейски.

Ако погледнем в дъното на класацията, четири града в Югоизточна Азия влизат в категорията "Десетте най-евтини„; – това са Банкок, Куала Лумпур, Джакарта и Ханой.

Според портала, най-евтиният град през 2012 г. е виетнамската столица Ханой, където за една вечер, включваща гореизброените услуги са нужни по-малко от 112 евро.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар