Малдивите искат да привлекат повече мюсюлмански туристи

Booking.com

Макар да водят класациите с най-популярните екзотични дестинации в света, Малдивите са една от най-консервативните ислямски държави.

Изглежда, че това най-после бе забелязано от мюсюлманските туристи. На фона на спадащия, интерес от страна на европейските туристи, през първото тримесечие на 2012 г., броят на туристите от Близкия изток е нараснал със 78%. Значително са увеличени посещенията и на гостите от Малайзия, които отбелязват ръст от 18%. По-голямата част от населението на страната от Югоизточна Азия е мюсюлманско.

В същото време, броят на посетителите от Европа, особено от Великобритания и Италия е намалял драстично, съобщава Minivannews.com.

За да запази темповете на развитие на туристическия сектор, правителството на Малдивите е решил отново да се съсредоточи върху мюсюлманските туристи. В действителност, на Малдивските острови има доста строги правила, които понякога се възприемат по-трудно от европейските туристи – като например, практикуването на нудизъм, появата гол на плажа или консумацията на алкохол.   

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар