Евро 2012: Лвов – Малкият Париж на Украйна

Booking.com

Лвов е един от най-старите исторически градове в Украйна и несъмнено един от най-пленителните градове на Стария континент. Градът е основан в средата на 13 век от княз Данило Галицки, който му дава името Лвов в чест на своя син Лев Данилович.

Днес украинският град е водещ икономически и културен център и най-големият град в Западна Украйна.  Лвов е очарователен с великолепната си архитектура, в която се преплитат многобройни стилове от различни епохи. Заради красотата си, Лвов често е наричан "Малкият Париж на Украйна". 

Една от най-интересните забележителности е историческият център на града, който е част от Списъка със световно наследство на ЮНЕСКО. Интерес за туристите представляват още прелестната Католическа катедрала, датираща от 14 век, Бароковата катедрала, великолепният Народен театър „;Иван Франко", площадът Ринок, манастирът „;Бернандин“;, Музеят на Народната архитектура и живот. 

От 8 юни до 1 юли Лвов ще бъде не само привлекателна туристическа дестинация, но и една от най-горещите футболни точки в света. Освен в Лвов, срещите от Евро 2012 се играят в още три града в Украйна – Киев, Донецк и Харков и полските градове Варшава, Вроцлав, Познан и Гданск.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар