Туристите се завръщат в Япония

Booking.com

Миналата година, заради разрушителното земетресение в Япония и аварията в АЕЦ Фукушима, страната на изгряващото слънце загуби значителен брой от своите туристи.

Поради серията от трагичните за туризма събития, през 2011 г. вместо очакваните 10 млн. чуждестранни посетители, Япония посрещна ева 6.2 млн. души. Спадът в броя на чуждестранните туристи е в размер на 27,8%.

Междувременно, от началото на 2012 г. ситуацията започва да се подобрява, съобщава TravelDailyNews. Според Японската национална туристическа организация, в страната се завръщат туристи от почти всички страни по света. Спад се наблюдава само в броя на посетителите от Южна Корея.

За първите шест месеца на 2012 г., Япония е посетена от 32 % повече туристи в сравнение със същия период през миналата година. Ръстът на туристическия трафик от Европа възлиза на близо 40%, от Северна Америка – 35%, а от Австралия – 10%.

През първата половин година, страната е посрещнала 37,3% повече туристи от Русия. Най-високи показатели показват туристите от Тайланд – 111%, Тайван – 65%, Хонг Конг – 52% и Китай – 46%.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар