Първият плаващ остров ще бъде готов в края на 2013 г.

Booking.com

Плаващият остров, който може да промени местонахождението си винаги, когато неговите обитатели пожелаят това, ще бъде в състояние да приеме първите си гости в края на 2013 г. съобщава The Telegraph.

Идеята за изграждане на мобилния остров принадлежи на австрийската компания Orsos Island GmbH,, която вече е стартирала работата по проекта. Островът с ширина от 20 метра и дължина от 37 метра, може да приюти 12 души.

Според авторите на проекта, островът е по-удобен от всяка луксозна яхта.  Наред с останалите луксозни екстри, гостите могат да се наслаждават на джакузи и голяма палуба за слънчеви бани.

Покупката или наема на плаващия остров ще струва на ентусиастите по-евтино, отколкото, да си намет или закупят луксозна яхта. В допълнение, създателите на острова казват, че той ще бъде високотехнологичен, тъй като енергията ще се снабдява слънчеви панели, както и силата на вятъра, а въздухът ще се кондиционира като се използва хладка вода на морето.

Цената на плаващия остров започва от 3,6 млн. евро, съобщава The ​​Telegraph. На уебсайта на компанията се посочва, че островът може да бъде закупен от няколко собственици, които да го ползват по т.нар. система “time share“; – система за временно ползване за определен период от време.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар