Бургаският Северен плаж очаква „Син флаг“

Booking.com

Фирмата-концесионер "Бургас бийч", която стопанисва Северния плаж в Бургас е подала своята кандидатура за екоотличието "Син флаг". Всички необходими документи, които доказват, че плажът отговаря на международните изисквания са подадени.

Най-важните условия за получаване на "Син флаг" са: чистотата на морската вода и пясъка, високото качество на обслужване на туристите, екологичната ангажираност, безопасността и отличната информираност за дейностите на плажа.

Вече няколко лаборатории са извършили анализи на околната среда на Северния плаж, като са изследвали и пясъка и морската вода. Според резултатите от микробиологичните и физикохимични изследвания, морската вода отговаря на всички държавни стандарти за чистота.

Представители на туристическия бранш предвиждат, че тази година много от чуждестранните туристи, отседнали в Созопол, Несебър и Слънчев бряг ще предпочетат да плажуват именно на Северния плаж в морския плаж.

Съвсем скоро на Северния плаж в Бургас ще има и информационен носител, който ще съобщава на летовниците данните от последните изследвания.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар