Няма отказани резервации след терористичния атентат в Бургас

Booking.com

Няма отказани резервации и отлив на туристи в България след терористичния атентат на летище Бургас. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев след среща на екипа на министерството с представителите в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ), предаде агенция Фокус.

"Терористичният акт не е предизвикал сътресения, но ангажиментът на нашите Служби по търговско-икономически въпроси е да продължат да следят ситуацията, за да може, ако има някакви негативни тенденции, ние да реагираме спрямо тях и за всеки един пазар по отделно", обясни министър Добрев.
|
Миналата седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма заяви, че атентаът на Бургас не е последван от отлив на туристи от Израел.

Израелските туристи представляват 6,1% от чуждестранните туристи, пристигнали у нас през 2011 г.  Тази година се наблюдава ръст от 10 % на резервациите на израелци в сравнение с миналата година. Туристите от Израел са платежоспособни, те идват в България предимно с цел хазартен туризъм и отсядат в 4 и 5-звездни луксозни хотели.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар