Лондон 2012: Британците се спасяват в чужбина заради Олимпиадата

Booking.com

Докато Лондон е в очакване на огромен наплив на туристи заради най-голямото спортно събитие в света – Олимпийските игри, жителите на британската столица търсят начини как да се спасят в чужбина заради предстоящата олимпийска еуфория. 

Изследване на M&S Money показва, че е по-изгодно за британците да почиват в чужбина вместо да останат в Лондон по време на Олимпиадата. Според проучването една седмица в чуждестранен курорт ще струва на британците поне с 25-30% по-евтино, отколкото ако прекарат същото време в столицата.

Ето защо цели 47% от анкетираните 2000 лондончани са заявили, че вече са направили резервация за почивка в чужбина в периода на Летните Олимпийски игри, а други 27% възнамеряват да направят същото в най-скоро време.

Резулататите от изследването показват, че една морска почивка в чужбина в периода 28 юли – 4 август би струвала 1298 британски паунда, докато престоят в същия период в Лондон ще излезе 1631 паунда.

Оказва се, че почивката не само в по-близки морски дестинации като Испания и Турция, но и в по-далечни дестинации като Флорида и Барбадос, ще излезе по-изгодно на жителите на британската столица.  

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар