Перфектните летища

Booking.com

Спомняте ли си времената, когато летището не беше толкова претъпкано с отлитащи и пристигащи, обременено с мерки за сигурност и богато на загубено в чакане време?

В днешно време има немалко летища, които могат да се похвалят с разнообразни екстри или поне с интересен замисъл на територията си. Когато човек попадне на такова, като че ли му се иска да остане там за по-дълго. Онлайн туристическа агенция eSKY.bg представя някои от летищата по света, където дългият престой наистина си заслужава.

Летище Барахас, Мадрид, Испания

Кой друг, ако не испанците, с тяхната богата традиция от световнопризнати архитектурни шедьоври, може да създаде едно такова съоръжение. Това летище наподобява катедрала, окъпана в естествена светлина. Не случайно, две трети от близо миля дългия Терминал 4 получи изключително престижната награда за архитектура Стърлинг през 2006 г.

Летище Форт Уорт, Тексас, САЩ

Друга перла в изкуството да създадеш удобно и функционално летище за пътниците е летище Форт Уорт в Далас. Това място е рай за всички малчугани, които могат да си прекарат чудесно на терминали В и С. Зоните за игра са истински мини летища, на които има мостове, коли, самолети, дори кули за контролиране на въздушния трафик. Най-голямата атракция, обаче, си остава Skylink: за възрастните това е бърз начин за обхождане на петте терминала, а за децата – едно вълнуващо пътешествие на влакче с идеална панорамна гледка към летището.

Летище Мюнхен, Германия

Пословичната немска акуратност и ефиктивност е неизменна част от летище Мюнхен. Тук чакате средно не повече от 6 минути, за да си вземете багажа. Има информационни портали, които предоставят на пътниците информация за маршрутите им, дестинациите, паспортите им и какво ли още не. А най-хубавото е, че тук можете да отпиете истинска немска бира и то от собствената пивоварна на летището.

Летище Чанги, Сингапур

Тук има истински парк за отдих, а също така, летището може да се похвали с плувен басейн на покрива, от който, срещу скромните 12 щатски долара, всеки може да се възползва. Тук има и спа, козметичен център, кино, мултимедиен център с PlayStation забавления и MTV. А за всеки, който има да убива на летището повече от 5 часа, има възможност за безплатни двучасови турове на града.  

За десерт оставяме снимката да говори за ултрамодерното международно летище Инчеон в Сеул.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар