Лондон 2012: Изключителни мерки за сигурност за израелските спортисти на Олимпиадата

Booking.com

Няколко дни преди Летните Олипмийски игри в Лондон, израелските власти настояха за изключителни мерки за сигурност на своя отбор в британската столица.

Шокът от терористичния бомбен атентат срещу израелски туристи на 18 юли в Бургас провокира опасенията, че израелските спортисти могат да станат жертва на нов атентат по време на Олимпиадата.

Терористичния акт в Бургас припомни на Израел ужасът от игрите в Мюнхен през 1972 година, когато палестински терористи убиха 11 израелски спортисти и треньори. Тази година се навършват точно 40 години от атентата. Ето защо правителството на Израел предупреди, че заплахата от повторен терористичен акт е напълно реална.

По този повод Израел настоява за изключителни мерки за сигурност за своите олипмпийци по време на Олимпиадата в Лондон. Израелската служба за вътрешна сигурност „;Шин Бет“; е изпратила повече агенти в британската столица. От друга страна Скотланд Ярд и британските разузнавателни служби са направили оценка с оглед заплахата за израелските спортисти след бомбения атентат в Бургас.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар