Лондон се превърна в „призрачен град“ в дните на Олимпиадата

Booking.com

Туристическата индустрия и други бизнеси в британската столица са в огромни загуби в резултат Летните Олимпийски игри. Представители на туристическия сектор признават, че след старта на спортното събитие, центърът на Лондон изглежда като "призрачен град".

Именно това прогнозираха по-рано експерти от бранша заради драстичния ръст на цените на хотелите и останалите услуги във връзка с Олимпиадата. По данни на Telegraph, по време на игрите средната цена за нощувка в хотел в британската столица достига до 415 паунда (513 евро), което е от два до четири пъти повече спрямо нормалните цени за този период.

В допълнение, според проучвания, проведени преди Олимпиадата, голяма част от британските и чуждестранните туристи, са предпочели друга европейска дестинация заради засилените мерки за сигурност.

Така броят на резервациите в Париж в края на лятото се е увеличил с 50%, а в Берлин и Барселона интересът на пътниците е нарастнал със 100%. Феновете, които са пристигнали в Лондон за Олимпиадата не могат да компенсират общия спад на туристическия поток.

Основният поток от гости в британската столица се втурва на изток от града, където се намира Олимпийския парк. В резултат на това централната част на Лондон с неговите забележителности изглеждат необичайно пусти за летния сезон, предаде ИТАР-ТАСС.

Асоциацията на таксиметровите шофьори отбелязва спад в печалбите в размер до 40%, а Лондонската зоологическа градина и катедралата Свети Павел – спад до 30%.


През август Лондон обикновено е посещаван от 300 000 чуждестранни и 800 000 британски туристи. Те бяха заменени от общо 500 000 души, които са закупили билети за Олимпиадата. По-голямата част от тях идват в Лондон, за да гледат спортни събития и не са интересуват от забележителности, екскурзии и пазаруване.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар