Ръст на американските и руските туристи в Малайзия

Booking.com

През първите пет месеца на 2012 г. министерството на туризма в Малайзия отбелязва незначителен ръст от едва 1,2% на чуждестранните туристи в страната.  

През този период Малайзия е била посетена от 9,4 млн. души. Туристическият сектор е спечелил около седем милиарда долара, съобщава World FederalPress News. Независимо от общия спад в пристигащите туристи, се наблюдава ръст на туристите от някои страни.  

Според малайзийските туроператори, броят на гостите от Северна Америка е нараснал с около 17% спрямо същия период през 2011.

Добри резултати показват и гостите от Русия. През миналата година Малайзия е била посетена от около 40 000 руски туристи, което е с 25% повече в сравнение с година по-рано. Най-популярни сред туристите са столицата Куала Лумпур и нейните предградия, както и морските дестинации Ланкави, Пенанг и Борнео.

В Малайзия руснаците са привлечени от високото ниво на обслужване, мекия климат, възможностите за шопинг, отдих и активна почивка. Предимство за руските граждани е, че за тях не се изисква виза при влизане в страната.

Туризмът е важен сектор за икономиката на Малайзия. До 2020 г. азиатската страна планира да посреща над 36 милиона туристи на година.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар