Тайланд наложи забрана за консумиране на алкохол в превозните средства

Booking.com

Страната на усмивките наложи забрана за консумиране на всякакъв алкохол в обществения транспорт.

"Законът определя наказание за консумиране на всякакъв алкохол в превозните средства, особено в автомобили, автобуси и мотоциклети. Нарушителите се наказват с лишаване от свобода до шест месеца и/или глоба от 60 000 бата (около две хиляди долара)"- съобщават местните власти.

По силата на новия закон, консумирането на алкохол се забранява в движещи се и паркирани превозни средства, независимо дали превозното средство е спряно на бордюра на пътното платно в града, на улицата или на междуградски път. Законът прави изключение само за косумиране на алкохол в автомобил или мотоциклет, паркиран пред дома на собственика на превозното средство.

Новият закон в Тайланд се прилага за всички видове транспорт, различен от железопътния, въздушния и водния. В случай на нарушение, отговорността носят както водача, така и пътниците на превозното средство.  

С новия закон, както и забраната за продажба на алкохол по време на религиозни празници и избори, властите в Тайланд се надяват да се намалят значително броя на пътните произшествия в страната.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар