Най-големият басейн в света се намира в Чили

Booking.com

Искало ви ли се е да се гмурнете в огромен басейн с чиста и прозрачна вода и да плувате до насита? По света има едно уникално водно съоръжение, което със сигурност ще надхвърли мечтите ви и представите ви за размери…

Представяме ви най-големия плувен басейн в света, който се намира в чилийския курорт Сан Алфонсо дел Мар. Разположен на тихоокеанския бряг, на 100 км от Сантяго, гигантският басейн е с дължина над 1 км и се простира на невероятната площ от 8 хектара. За да бъде запълнено това огромно съоръжение, с големина колкото 20 олимпийски басейна, са необходими цели 2,5 млн. литра кристално чиста вода, която се доставя от океана. Интересното е, че басейнът е толкова голям, че туристите могат да се придвижват в него с каяци и лодки.

Създателят на това невероятно водно творение е чилийският архитект и дизайнер Фернандо Фишман. Той започва да работи по смелия проект още през 1997 г. Идеята му да създаде подобен гигантски басейн е провокирана от множеството акули в тази част на океана и все по-голямото замърсяване на водата. Мечтата на Фишман се сбъдва едва през 2006 г., когато успява да намери технология, с която да пречиства водата от Тихия океан. Така той реализира смелия си проект с инвестиция от 1,5 млн. долара.

Заради впечатляващите си размери, тази безспорна туристическа атракция в Чили е записана в Книгата на Гинес като най-големия плувен басейн в света. Компанията, която е изградила уникалния басейн в Сан Алфонсо дел Мар, обещава да подобри рекорда с нов гигантски басейн, който този път ще се намира близо до популярния курорт Шарм ел-Шейх в Египет.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар