Будапеща е най-евтината европейска дестинация

Booking.com

Сезонът на пътуванията е все още в разгара си. Първият фактор, който повечето българи взимат предвид, когато планират отпуската си, е финансовата рамка, в която ще се разположат.

Различните европейски градове имат различни стандарти, съответно и цената, която ще платите за нощувка в хотел от един и същи тип, или за вечеря в ресторант от един и същи калибър, може да варира фрапиращо, в зависимост от избраната дестинация. Докъде е по-изгодно за българите да пътуват в Европа, взимайки предвид най-важните фактори, като разходи за самолетни билети, настаняване и хранене, посочва онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Най-евтината дестинация в Европа е Будапеща. Започвайки от изключително евтините самолетни билети, които понякога достигат 30 лв. в едната посока, през множеството възможности за евтин престой в прилични хотели, до доста приемливите цени в заведения за хранене. Всичко това, в комбинация с невероятния дух на града, впечатляващата архитектура и история, прави дестинацията много привлекателна. Друга изгодна за българите дестинация е Букурещ. В сравнение с тях, Париж и Виена например, са далеч по-скъпи.

Една от изненадите е Германия – държава с огромно културно наследство и с един от най-високите стандарти на живот в Европа. До някои градове там също можете да летите на доста добри цени (Франкфурт, Дортмунд, Мюнхен). Престоят в тризвезден хотел за двама е средно по 100-150 лв. на нощувка, а хостелът, ако сте повече хора, на повечето места е по €8 на вечер. Единствено разноските за храна могат да бъдат по-високи, ако решите да се храните в ресторант, а не в заведение за бързо хранене. Поради огромния брой имигранти от мюсюлманските страни, дюнерджийниците също са често срещани, а в повечето големи немски универсални магазини постоянно има намаления на стоки от първа необходимост и сладкарски изделия.

Една от най-популярните държави за туризъм е Испания. Ако трябва да сравним двата най-големи испански града – Барселона и Мадрид, то първият е значително по-скъп от втория. Полетите до тях са горе-долу на една и съща цена – еднопосочен самолетен билет започва от 160 лева. Обяд или вечеря за двама в приличен ресторант, заедно с напитките, излиза около 150 лева. Нощувките са по-скъпи, отколкото в Германия – в рамките на около €20 отгоре.

Чехия също е сред по-изгодните туристически дестинации. В момента по-изгодни полети до Прага се предлагат от София и Бургас. Хотелите, които предлагат същите условия като тези в Германия и Испания, или са от същата верига, са с около €15 по-евтини, но цената на хранителните продукти и напитките е значително по-висока, отколкото в северната и южната съседка на страната.

Най-скъпите европейски дестинации за 2012 г. са Лондон, Осло, Цюрих и Париж. Статистиката сочи, че те са със средно три пъти по-високи цени от най-евтините.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар