ИКЕА възнамерява да построи 100 нискобюджетни хотела в Европа

Booking.com

Шведският мебелен гигант ИКЕА планира да изгради най-малко 100 нискобюджетни хотела на Стария континент, съобщава Файненшъл таймс, цитиран от РИА Новости.

Предполага се, че изграждането на икономичните хотели ще бъде ангажимент на Интер Икеа – компанията, която притежава правата върху интелектуалната собственост и марката ИКЕА.

Веригата от нискотарифните хотели няма да носи името на шведската мебелна компания, но ще се намира под нейно управление. Очаква се първите икономични хотели да се появят в страни като Великобритания, Холандия, Полша и Германия.

По думите на Харолд Мюлер, който е старши мениджър в Интер Икеа, само до няколко месеца ще бъде обявено мястото на първия нискобюджетен хотел в Германия. Той също така добави, че ИКЕА обмисля да изгради верига от студентскли общежития на територията на Стария континент. Един от амбициозните проекти в тази насока е свързан с изграждане на подобен комплекс на изток от Олимпийския парк в Лондон, който освен жилища ще включва търговски център с площ от около 46 500 кв.м.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар