Ръст от 22% на руските туристи, почиващи в България през лятото

Booking.com

През този летен сезон близо 5 милиона руснаци са предпочели да прекарат отпуската си в чужбина.

Туристите от Русия, които са избрали да почиват в България са се увеличили с 22%, това съобщи на прескоференция изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори (АТОР) Мая Ломидзе.Южната ни съседка Турция продължава да държи челното място сред най-предпочитаните дестинации от руснаците, въпреки че тази година се забелязва лек спад от около 1% в резервациите на почивки там.

След Турция, предпочитани дестинации за пътуване са страни като Египет, Гърция, Испания, България и Хърватия, където се наблюдава траен ръст на руските туристи.Въпреки силната конкуренция, България продължава да бъде популярна дестинация сред руснаците, съобщава Итерфакс-Туризъм.

Според Мая Ломидзе, едно от преимуществата на страната ни са цените на почивка, които заради конкуренцията са запазили равнищата от миналата година. Друго предимство са предприетите от страната на българските власти действия за облекчаване на визовите формалности за руските граждани.

Според изпълнителният директор на АТОР, местните туроператори са оценили възможността за подаване на документи направо в консулството, а така всеки туристи е спестил по около 25–30 евро при издаването на българска виза.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар