Туристите в Индонезия може да надхвърлят 8 милиона тази година

Booking.com

Целта на индонезийското правителство да увеличи броя на чуждестранните туристи до 8 милиона през 2012 г., вероятно ще бъде надхвърлена, това заяви министърът на туризма и икономиката в страната Мари Елка Пангесту.

"Оптимист съм, защото в периода от януари до юни, страната ни е привлякла 4 млн. чуждестранни туристи" това съообщи министър Пангесту пред индонезийската информационна агенция ANTARA.

Според официалната статистика, от началото на годината до месец юни, Индонезия е била посетена от 3,88 млн. туристи от чужбина, което е увеличение от 7,8% в сравнение със същия период на миналата година.

"Растежът от почти 8% е достатъчно добър на фона на глобална икономическа криза" – допълва Пангесту. Министърът обясни, че този успех е сравним с туризма и в други страни в Азиатско-Тихоокеанския регион.

През първата половина на 2012 г., най-голям брой туристи са пристигнали от Сингапур (над 615 000), Малайзия (над  557 000), Австралия (около 423 000), Китай (над 305 000) и Япония (над 200 000). В допълнение, значителен е ръстът в броя на посетителите от Русия, Египет, Тайланд и Филипините.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар