Плажовете на Шри Ланка са основна атракция в страната

Booking.com

Според Министерството на туризма на Шри Ланка, почти половината от чуждестранните туристи, които посещават острова идват тук, за да се насладят на слънцето и прекрасните плажове.

По данни на министерството, 87% от броя на чужденците посещават страната с цел отдих и почивка. Едва 8% от посетителите идват тук по бизнес, а останалите 5% – по други причини.

Освен това, всяка година се наблюдава все по-голям интерес от страна на любителите на плажните удоволствия към организираните екскурзии на острова. Около 25% от гостите на Шри Ланка задължително включват по време на почивката си посещение на красивите природни паркове в страната, съобщава Интерфакс.

Европейските туристи, които предпочитат дългия престой, остават в Шри Ланка между 14 и 21 нощувки. Рекордът за кратък престой печелят гостите от Индия, които почиват в продължение на четири дни.

Проучвания показват, че над половината от посетителите – около 65% остават доволни от пътуването си до Шри Ланка. 73% от туристите споделят, че биха се върнали отново тук, но на практика се завръщат едва около 30%.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар