България с участие на най-голямата туристическа борса в Япония

Booking.com

От 20 до 23 септември, България ще вземе участие в най-голямото международно туристическо изложение в страната на изгряващото слънце – JATA Travel Showcase.

Туристическата борса, която се подготвя от Японската асоциация на туристическите агенции (JATA), се провежда в японската столица Токио. През миналата година изложението е било посетено от рекорден брой посетители от 144 държави по света – това са над 117 200 души, 37 705 от които са били представители на туристическия бранш.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) организира седмото по ред участието на България в токийската туристическата борса. На изложението ще се представим по Програмата за национална туристическа реклама през 2012 г.

Страната на изгряващото слънце е перспективен туристически пазар за България. Най-атрактивни за гостите от Япония са културно-познавателните обиколки и празниците на розата.

През миналата година 9 990 японски туристи са пристигнали на посещение у нас, което е с 2.1% повече спрямо 2010 г. През първата половина на тази година, страната ни е посетена от 5 869 гости от Япония – това е ръст от 25% спрямо същия период на 2011 г.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар