Филипините отбелязват ръст на чуждестранните туристите

Booking.com

Според Департамента по туризъм във Филипините, в края на тази година се очаква чуждестранни туристи в страната да нараснат до 4,5 милиона души. Това е ръст от 18 % спрямо 2011 г., който е напълно достижим с оглед на данните от първото полугодие на 2012 г, посочват от Департамента по туризъм в азиатската страна.

През първата половина на тази година Филипините са били посетени от 2,14 милиона гости от чужбина, което е с 11,68% повече спрямо същия период през миналата година Общият брой на туристите, посетитли екзотичната страна през 2011 г. е близо 3, 92 милиона души. Според местните власти, силният туристически сезон в страната е през втората половина на годината, така че е много вероятно чуждестранните туристи за 2012 г. да достигнат очакваните 4,5 милиона души.

В края на първото полугодие на 2012 г., челното място по брой туристически пристигания във Филипините заема Южна Корея. На второ място с най-много чуждестранни посетители се нарежда САЩ, следван от страната на изгряващото слънце Япония. Значителен брой туристи са пристигали още от Австралия, Сингапур, Канада, Хонконг и Обединеното кралство.

Въпреки оптимистичните прогнози и увеличението в броя на гостите от чужбина, Филипините все още изостават от своите съседи в Югоизточна Азия.

В Малайзия, министърът на туризма Др. Йен Йен разкри, че през първото полугодие на 2012 г. азиатската страна е била посетена от над 11,6 милиона души, което е ръст от 2.4% спрямо същия период през 2011 г.


Тайланд също отбелязва увеличение от 8.66 % на международните туристически пристигания за периода януари – август на 2012 г. Броят на туристите, посетили страната на усмивките през тези месеци възлиза на 14,3 милиона души, като местните власти се надяват тази тенденция да се запази и до края на годината.

Индонезия също се радва на ръст от 7.75% на чуждестранните посетители през първото полугодие на 2012 г. Страната е посрещнала  3,87 милиона туристи за първите шест месеца на година, като надеждите са в края на годината броя на гостите от чужбина да достигнат 8 милиона души.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар