Венеция е отново заплашена от наводнения

Booking.com

Романтична Венеция е отново заплашена от наводнения. Многобройните туристи в един от най-красивите европейски градове трябваше спешно да се снабдят с гумени ботуши заради предсрочно появилия се феномен "високи води".

Това специфично явление е типично за зимно-пролетния период, съобщава ИТАР-ТАСС. През последните дни обаче, покачването на морското равнище предизвика наводнение на централния площад Сан Марко.

Появата на феномена "високи води", особено в необичайно време на годината причинява значителни щети, най-вече на културното и архитектурното наследство на града.

Венеция е разположена на 118 малки острова, които образуват Венецианската лагуна в Адриатическо море. Италианският град ежедневно е изправен пред проблеми с приливите и отливите. Заради глобалното затопляне, още преди няколко години специалисти предрекоха, че градът на влюбените може да остане под водата.

Най-голямото изпитание за Венеция е било изключително тежкото наводнение през 1966 г., когато градът се е озовал под 194 см вода. По това време цяла Италия бе застигната от серизони наводнения.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар