Най-новата атракция в Италия – Музей за сладолед

Booking.com

Италианското градче Анзола дел’Емилия, разположено недалеч от Болоня, се превърна в атрактивна дестинация за любителите на сладоледа.

Съвсем наскоро в града отвори врати първият по рода си Музей за сладолед, построен от производителя на сладолед "Карпиджани“;. Необичайният музей се простира на площ 450 кв.м и разкрива историята и технологиите за производство на обичаното от малки и големи сладко изкушение. В изграждането на музея са инвестирани 1.5 млн. евро, съобщава MigNews.com.

Оказва се, че сладоледът се появява за първи път още в древна Месопотамия. През 11 век арабите пък откриват освежаващата наслада в похапването на замразен нар като десерт. Но леденото изкушение, което познаваме днес е измислено от италианския алхимик и астролог Козимо Руджери.

Посетителите на италианския музей могат да разгледат 20 автентични машини за производство на сладолед и фунийки, сред които и първата автоматична, въведена през 1931 г. Експозицията включва още над 10 000 снимки и исторически документи, свързани с възникването на освежаващия десерт.

Най-приятната част от посещението е дегустирането на сладкия деликатес. Запалените почитатели на сладоледа могат да се включат в урок по правене на сладолед, след което лично да демонстрират уменията си в създаването на изкушаващия десерт.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар