Дубай планира да изгради реплика на индийския храм Тадж Махал

Booking.com

Дубай е на път да прикове вниманието на света с още едно архитектурно творение. Една от най-новите атракции в емирството ще бъде грандиозната реплика на прелестния индийски храм на любовта Тадж Махал, която инвеститорите планират да изградят до 2014 г.

Проектът, носещ името "Тадж Арабия„; ще придобие популярност като "Новият град на любовта". Храмът ще бъде четири пъти по-голям от оригиналния монумент, а за изграждането му се планират инвестиции от близо 1 милиард долара.

Идеята на създателите на проекта е да превърнат "Тадж Арабия“; в популярна дестинация за сватбен туризъм. „;Сватбата е голям празник. Досега двойките предпочиатаха да заминат за остров Бали или друго екзотично място, където да се венчаят. Дубай не се възприемаше като дестинация за сватбен туризъм.“;, посочва Арун Мехра, представител на компанията-инвеститор „;Link Global Group“;,

Храмът в Дубай ще включва луксозен пет-звезден хотел с 300 стаи за гости, търговски сгради и шопинг център с множество магазини, съобщава Gulf Daily News.

От своя страна „;Тадж Арабия“; ще бъде част от огромен комплекс, в който ще има реплики на Египетските пирамиди, Великата китайска стена, Айфеловата кула в Париж и Кулата в Пиза.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар