Край на евтините полети Пловдив–Франкфурт

Booking.com

Точно година след пускането на линията Пловдив–Франкфурт/Хаан, ирландският нискотарифен превозвач Ryanair ще прекрати полетите по този маршрут, информира онлайн туристическа агенция eSKY.bg. Последният полет по дестинацията ще бъде осъществен на 4 ноември 2012 г. 

По информация на Летище Пловдив, една от главните причини за прекратяване на маршрута е двойно по-високият размер на държавните летищни такси, влязъл в сила от 1 май 2012 г. Според авиокомпанията, размерът на таксите прави обслужването на линията икономически неефективно, независимо че тя се радваше на доста добра заетост.

Така, за момента Ryanair ще оперира само един маршрут към България, а именно Лондон (Станстед)–Пловдив. От авиокомпанията уверяват, че при връщане на предишния размер на таксите, линията до Франкфурт може да бъде възстановена напролет. Напомняме, че преди година Ryanair преустанови и полетите си от Пловдив до Милано, също поради финансови причини (неплатен в срок от страна на общината членски внос във фонда за развитие на летището). Междувременно летище Пловдив води преговори с авиокомпанията за стартиране на две нови линии – до Истанбул и Бурса.

До спирането на линията Пловдив–Франкфурт на 4 ноември ще бъдат осъществени още 8 полета, за които все още могат да бъдат резервирани седалки. След това, алтернатива на евтините самолетни билети до тази дестинация ще предлага само авиокомпания Wizzair, която осъществява полети от София.   

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар