Туристическа агенция „Он Травел” преустанови своята дейност

Booking.com

Туристическа агенция „;Он Травел“; обяви на официалната си уеб страница, че прекратява своята дейност.

„;След 13 години работа на българския пазар с близо 100000 туристи за този период, Ви уведомяваме, че вследствие на целенасочена антиреклама и медийна атака към дружеството ни в последната седмица и поради оттегляне на множество предплатени предстоящи пътувания, за ТА „;Он Травел“; възниква невъзможност да изпълни поетите ангажименти по сключените договори с потребителите.

Във връзка с предходното Ви уведомяваме, че всички предплатени резервации са застраховани от "Он Травел" и съгласно договора за застраховка, ще бъдат възстановени от застрахователната компания ДЗИ Общо застраховане ЕАД по силата на полица "Отговорност на туроператора", която е в полза на нашите потребители и е с лимит на отговорност 1 400 000 лв.“;

Вчера на пресконференция зам.-министър Иво Маринов обяви, че Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) стартира процедура по отнемане на лиценза за туроператорска дейност на "Он Травел". Мотивът за това е, че само за една седмица „;Он травел" изостави на два пъти свои туристи в чужбина –  в испанския курорт Марбея и в Мармарис, Турция.

Във връзка със зачестилите подобни случаи, от МИЕТ обмислят да задължат туроператорите да прилагат към всеки подписан договор и копие от застрахователната си полица. По този начин хотелиерите ще могат директно да се свържат със застрахователя и няма да търсят повторно плащане от туристите, какъвто бе и последният скандален случай с туристите на „;Он Травел“;.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар