Ню Йорк е парализиран в очакване на урагана Санди

Booking.com

Противно на метеорологичните прогнози, тропическата буря Санди се превърна в ураган и взе най-малко 65 жертви в Краибския басейн, съобщават световните медии.

Опасенията обаче са, че последствията от урагана Санди, който вече бушува в САЩ, може да бъдат много по-лоши от щетите, нанесени от урагана Айрин през август 2011. Тогава природната стихия взе 44 жертви, а отстраняване на всички щети струваше близо 1,5 млрд. долара на федералния бюджет на САЩ.

На 26 октомври ураганът Санди достигна до Флорида. Край бреговете на Маями имаше високи вълни, пороен дъжд и силен вятър. Много заведения, магазини и хотели бяха затворени, съобщава ИТАР-ТАСС.

Бушуващият ураган Санди, за който е обявена първа категория на опасност се намира на 635 мили южно от Ню Йорк, а скоростта му е около 17 км/ч. Във връзка с приближаването на мощната буря, част от жителите на Ню Йорк бяха евакуирани от най-опасните райони на града, предаде РБК.

До днес, препоръките за евакуация бяха последвани от най-малко 375 хиляди души. В Ню Йорк е парализиран обществения транспорт и метрото, а летищата са затворени.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар