Тайланд ще създаде зони за сигурност за туристите

Booking.com

Тайландската полиция възнамерява да създаде специални зони за сигурност по територията на цялата страна. Тази мярка се дължи на нарастващия брой престъпленията срещу туристите в страната на усмивките.

Зоните за сигурност се определят въз основа на проучване и статистиката за инциденти в различните части на Тайланд. По създаването на този списък, полицията работи в сътрудничество с Министерството на туризма. Зоните за безопасност ще бъдат под контрола на 353 полицейски управления в 56 тайландски провинции, съобщава Интерфакс. По-специално, в столицата Банкок тези зони ще включват популярни места като Khao San Road, Ratchadapisek Road, Royal City Avenue и Patpong Road.

Подобни зони ще има и в други известни туристически дестинации като Ко Самуи, Патая и други курортни зони в Тайланд. По този начин, местната полицията ще бъде в състояние да защити туристите от каквато и да е заплаха и усилено ще се бори с престъпността.

В допълнение, в Патая ще се създаде информационен център на полицията, в който туроператори ще бъдат задължени да докладват за туристическите маршрути, по които организират екскурзии за гостите в курорта.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар