Амстердам отказва да забрани продажбата на марихуана на чужденци

Booking.com

Властите в Амстердам не възнамеряват да забранят продажбата на канабис на чуждестранните туристи. Правилото вече е влязло в сила в южната част на страната, като се очакваше през 2013 г. забраната да важи за цялата територия на Холандия.

Според кмета на Амстердам, Еберхард ван дер Лаан, забраната върху продажбата на марихуана на чужденци би довела до незаконна търговия с тези вещества.

Въпреки това, кметът обеща, че ще се бори със собствениците на кофи шоповете, които злоупотребяват и продават канабис на твърде младите туристи.

В Холандия има около 700 специализирани кафенета, които легално продават марихуана, като 200 от тях се намират в столицата Амстердам.

Проучвания показват, че около една трета от туристите посещават Амстердам именно заради легалната възможност да си купят марихуана. От местните жители, които наброяват близо 7 милиона души, 1,7 милиона твърдят, че посещават кофишоповете в града, съобщава Amsterdam-times.ru. Въпреки това, собствениците на този вид заведения признават, че 90 % от приходите им идват от чуждестранните туристи.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар