Извънредно положение във Венеция заради тежките наводнения

Booking.com

Във Венеция е обявено извънредно положение заради тежките наводнения, причинени в следствие на силнитe ветрове и обилните дъждове.

В резултат на това, туристическите атракции в едно от най-романтичните места е Европа остават затворени, съобщава РБК. Близо 70 % от града е наводнен, а морското равнище се покачи с 1,50 м над обичайното ниво. Местните власти призоват хората да не излизат навън и по възможност да останат на по-горните етажи на къщите.

Феноменът „;високи води„; във Венеция напоследък се превръща във все по-голям проблем за града. Тази година "високите води", които са типични за зимно-пролетния период, се появиха предсрочно, съобщава ИТАР-ТАСС. Сега в лагуната на Венеция е отчетен шестият най-висок прилив от 150 години насам.

За съжаление тези дни не само Венеция пострада от сериозни наводнения в Италия. Заради проливните дъждове в Тоскана евакуираха около 200 души, чиито домове бяха наводнени и застрашени от свлачища. Близо 30 души бяха евакуирани в област Лигурия. Най-застрашена от наводнения е провинция Маса и Карара. Местните власти там апелират жителите да не напускат домовете си и да останат на горните етажи на сградите.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар