Все повече туристи избират Доминиканската република за своята почивка

Booking.com

Доминиканската република е една от най-атрактивните туристически дестинации в света. От началото на годината до месец септември, карибската страна е била посетена от 3,5 милиона туристи – това е ръст от 7% спрямо същия период на миналата година.

Това съобщиха от Централната банка на страната, позовавайки се на последните проучвания в туристическия сектор. През тази година най-голям ръст бележат туристите от САЩ, Русия и Канада, предаде Rata-News.

Според статистиката, почивката на всеки турист в Доминикана продължава средно 9 дни, като средните разходи на ден възлизат на 111 щатски долара. В резултат на това, приходите от международен туризъм достигат до 4 милиарда долара на година.

Доминиканска република е сравнително млада туристическа дестинация, напомня Бизнес-ТАСС. Карибската държава е посрещнала първите си гости през 1930 г., когато е била посетена от едва 230 чуждестранни туристи. Днес обаче Доминикана привлича милиони посетители от цял свят не само заради прекрасните условия за почивка, но и заради интересните събития, които се провеждат в страната.

До края на годината карибската държава ще бъде домакин на няколко кулинарни фестивала, а в края на февруари туристите ще могат да се насладят на главния карнавал в страната, който ежегодно се провежда в Санто Доминго. Сред хитовете на лятото пък ще бъдат културният фестивал в курорта Пуерто Плата, както и други интересни морски събития, превърнали се в атракция за туристите.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар