В Ню Йорк започна трескава подготовка за Коледа

Booking.com

В Ню Йорк започна подготовката за един от най-дългоочакваните празници в годината. Главната коледна елха в САЩ бе инсталирана на площад Рокфелер в мегаполиса.

Иглолистното дърво, което е на близо 80 години и тежи 10 тона, се издига на 24,3 метра височина. По традиция, в продължение на две седмици елхата ще бъде украсявана с над 30 хиляди многоцветни енергоспестяващи крушки. На върха й ще блесне гигантска кристална звезда с диаметър от 2,9 м, изработена от австрийската фирма Swarovski.

Ню Йорк ще бъде завладян от коледната магия на 28 ноември, когато на площад Рокфелер хилядите лампички ще грейнат на коледната елха, съобщава ИТАР-ТАСС. Тази традиция да се украсява коледна елха в сърцето на Ню Йорк се е появила още в началото на 1930 г.

В подножието на красивото коледно дърво е създадена изкуствена ледена пързалка, която е била отворена за Коледа през 1936 г. и оттогава се е превърнала в една от най-популярните атракции за жителите и гостите на мегаполиса. Ледената пързалка е отворена седем дни в седмицата в периода от октомври до април.

Коледната елха на площад Рокфелер в Ню Йорк ще бъде загасена на 7 януари 2013 г.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар