В Сингапур работят най-честните таксиметрови шофьори в света

Booking.com

Няколко туристи от Тайланд, пътуващи в Сингапур са забравили в таксито си сумата от един милион сингапурски долара, или близо 900 000 щатски долара.

Въпреки това, веднага щом намерил парите, таксиметровият шофьор започнал активно да търси разсеяните пътници. 70-годишният мъж от Сингапур занесал парите в офиса на транспортната фирма, в която работи и ги уведомил за случилото се, пише Lenta.ru.

Когато разбират, че са забравили парите в таксито, туристите също сигнализират на транспортната компания. Само няколко часа по-късно те получават забравените пари и се отблагодаряват на таксиметровия шофьор с парична награда. Транспортната фирма също награждава мъжа за честността му с парична премия, отбелязва Dailymail.co.uk

Един милион сингапурски долара са най-голямата сума, забравяна някога в местно такси.  Това все пак не е единственият случай. През 2009 г. разсеян пътник е забравил в таксито, в което се е возил пет килограма злато. И в този случай таксиметровият шофьор успява да се свърже с него и да му върне забравения ценен багаж.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар