Уникалните Супер дървета на Сингапур

Booking.com

Сингапур за пореден път смая света с невероятните си футуристични творения. Сред последните атракции е откритият комплекс „;Градините до залива" на Марина Бей, към който се разкрива една от най-зешеметяващите гледки на брега на азиатския мегаполис.

Безспорен хит в градините са Супер дърветата на Сингапур 18 уникални екодървета, които са част от мултимилионен проект за изкуствена гора. Те се издигат на височина от 25 до 50 метра и освен, че генерират слънчева енергия, имат инсталирана в себе си система за улавяне на дъждовната вода и играят ролята на въздухопречиствател. 

Около конструкцията на всяко дърво растат красиви тропически цветя и увивни растения, които превръщат градините в истински ботанически рай.

За да могат посетителите да се насладят на великолепните градини, е изградена специална 128-метрова алея между две 42-метрови конструкции. А на най-високото Супер дърво има заведение, от което се разкрива спираща дъха панорамна гледка към Марина Бей. 

„;Градините до залива“; определено трябва се видят и вечер, когато част от Супер дърветата грейват в приказно красиви светлини – те са захранвани от слънчеви колектори, инсталирани по върховете им.

Насладете се на този вълшебен ботанически оазис в Сингапур със следващото видео!

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар