В Канкун откриха Музей на маите в навечерието на 21.12.2012 г.

Booking.com

Само няколко седмици преди датата 21.12.2012 г., която според календара на маите вещае идването на Края на света, в Мексико бе открит нов Музей на маите, съобщава порталът Tourism Review.

Той се намира в една от най-популярните туристически дестинации в страната – морският курорт Канкун. Държавата е инвестирала в музея, близо 15 млн. долара. Най-новата атракция в Канкун се простира на площ от 5100 квадратни метра и има три изложбени зали, в които са изложени 350 археологически находки, някои от които досега не са били показвани на публиката.

За изграждането на Музея, посветен на културата на маите са отнети шест години, а експонатите изложени в него са събирани в продължение на цели 30 години от археолози от Мексиканския национален институт по археология и история.

Според мексиканския президент Фелипе Калдерон, новият музей не само ще се конкурира с красивите плажове на Канкун, но и ще се превърне в една от най-атрактивните туристически забележителности в Мексико.

Маите са били известни със своите задълбочени познания  в областта на астрономията и математика. Мнозина вярват, че те са пророкували редица катастрофални събития. Днес милиони хора по света се вълнуват от тълкуванията на календара на маите, според който на 21 декември 2012 г. ще настъпи Краят на света.

Тази теория разбира се си има своите подръжници и противници. Факт е обаче, че туризмът бележи истински бум в страните, в които са живели древните маи – Мексико, Белиз, Гватемала, Ел Салвадор и Хондурас. Кулуминацията ще бъде на 21.12.2012 г., когато всички ние ще разберем дали са били основателни апокалиптичните тълкувания на календара на маите.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар