Италия иска да привлече повече туристи

Booking.com

Италианското правителство разработи набор от мерки, за да даде нов тласък за развитието на туризма в страната, съобщава РИА Новости. Планът включва изменения на правилата за строителство на хотели, нови механизми на данъчното облагане в туристическия сектор, по-ефективно използване на държавния бюджет в областта на туризма и много други.

В момента делът на туризма от БВП е 8.6%, като туристическия сектор осигурява работа на почти 10% от населението. За сравнение в Испания и Франция, делът на туризма от БВП е съответно 14.9 и 9.3%.

Междувременно, в сравнение с Испания хотелите в Италия са два пъти повече, но нивото на заетост там е доста по-ниско, предаде Интерфакс. Няколко топ туристически дестинации като Рим, Венеция и Флоренция имат еднакъв брой нощувки, колкото всички останали градове в Италия.

Ето защо новият план за развитие на туризма в страната предвижда популяризирането и привличането на туристи в останалите части на страната. Сред предложените идеи е изграждането на голям увеселителен парк, подобен на Дисниленд в южната част на страната.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар