Agoda.bg представя Топ 5 градовете за романтичен Свети Валентин

Booking.com

Agoda.com, който е един от водещите сайтове за онлайн резервации на хотели, достъпен и на български език (agoda.bg), обяви класацията на най-предпочитаните от двойките дестинации по света. Наред с тях сайтът представя и някои неустоими предложения за хотелско настаняване в Париж и Рим – градовете на романтиката и влюбените.

Agoda.com анализира предпочитанията на 50 000 туристите пътуващи с половинката си и откри интересни разлики между азиатските и европейските двойки и местата, които те предпочитат да посещават. Оказа се, че влюбените от Азия избират градове като Венеция и Амстердам, докато двойките от Европа са посещавали най-често Барселона и Будапеща. Подобни разлики се забелязват и в Азия – за азиатските двойки интерес са представлявали Осака, Киото и Токио, а европейските в този случай са пътували главно в Банкок, Чианг Май и Сингапур.

Тези факти са важни, защото наближава денят на Свети Валентин. Историите за светеца са много и вероятно повечето хора са чували някои от тях – за копнеж по изгубена любов на свещеник, който извършвал забранени християнски венчавки или за затворник, изцелил сляпата дъщеря на местен съдия. Историците смятат, че Свети Валентин е живял по време на Римската империя през III в, но съществуват неточности поради факта, че през вековете приказките за него стават преувеличени и объркани. Неговата връзка с ухажването и любовта вероятно е била популяризирана в разказите на Джефри Чосър в края на XIV в., а до средата на XIX в. 14 февруари се превърнал в културно събитие със собствен облик в повечето западни страни.

Днес денят на св. Валентин се отбелязва от влюбените главно с подарък-сърце , който е съвременният символ на любовта или с вечеря на романтично място. Но традиционните подаръци и идеи се изместват от по-напредналите технологично такива, позволяващи например възможности за пътуване и истинска тръпка за деня на Свети Валентин. Сега лесно може да се планира и осъществи едно романтично бягство, въпросът е къде.    

Отговор на този въпрос може да бъде получен, ако се разгледат любимите дестинации на двойките, според популярността им на Agoda.com. Но ако изборът попадне върху по-традиционен град, Agoda.com предлага идеи за хотелско настаняване в романтичните Франция и Италия.

Специални предложения за свети Валентин в Париж и Рим. Kлиентите, които резервират хотел в Париж или Рим чрез Agoda.bg, ще получат 20 евро отстъпка от цената на престоя. Предложението е ограничено и е валидно за първите 5 000 клиента на следния линк: http://www.agoda.com/valentines

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от азиатските двойки пътуващи в Европа:
1)     Венеция, Италия
2)     Барселона, Испания
3)     Амстердам, Холандия
4)     Лондон, Англия
5)     Париж, Франция 

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от азиатските двойки пътуващи в Азия:
1)     Боракай/Катиклан, Филипини
2)     Чианг Май, Тайланд
3)     Киото, Япония
4)     Осака, Япония
5)     Токио, Япония 

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от европейските двойки пътуващи в Азия:
1)     Банкок, Тайланд
2)     Чианг Май, Тайланд
3)     Сингапур
4)     Хонконг, Китай
5)     Бали, Индонезия 

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от европейските двойки пътуващи в Европа:
1)     Париж, Франция
2)     Барселона, Испания
3)     Будапеща, Унгария
4)     Лондон, Англия
5)     Рим, Италия 

Свети Валентин или Трифон Зарезан? Това е въпросът, който мнозина си задават на 14 февруари. Но всеки сам решава, кой празник да почете на този ден. А може би и двата, в компанията на любимия човек с чаша червено вино, на място достатъчно романтично за едно чудесно преживяване.  

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар