Пари и разходи за Мароко

Theatre Royal in Marrakech, Morocco

Пари


Официалната валута в Мароко е дирхама (MAD) – 1 дирхам се равнява на 100 сантима. В обръщение са банкноти от 200, 100, 50, 20 и 10 дирхама, както и монети от 50, 20, 10, 5 сантима и 10, 5 и 1 дирхама.

В Мароко най-разпространените чуждестранни валути са щатският долар и еврото. Ако решите да обменяте валута, можете да се обърнете към всяка банка или официално обменно бюро. Банките в страната работят от 08.30 ч. – 12.30 ч. от понеделник до четвъртък и от 08.30 ч. -12.00 ч. и 15.00 ч. -18.30 ч. в петък. Обменянето на валута на улицата е незаконно. Препоръчително е да пазите касовата бележка от обмяната през целия ви престой.

В случай, че желаете да теглите пари от бакомат, ще се натъкнете на ATM автомати в по-големи градове в страната. Разплащания с кредитни карти се приемат в по-големите ресторанти, хотели, къщи за гости и в някои магазини и сукове. Ако решите да носите пътнически чекове със себе си, ви съветваме те да бъдат в щатски долари, евро или британски лири, за да избегнете допълнителните такси.

Разходи


Ако искате да опознаете Мароко и обичате организираните екскурзии, ви препоръчваме да се възползвате от интригуващите оферти, предлагани от българските туроператори. Обикновено те са обиколни турове, включващи най-интересните дестинации в страната. Една такава примерна екскурзия, организирана със самолет може да включва посещение на градовете Казабланка, столицата Рабат, Мекнес, Фес, Маракеш или общо взето най-интересните места в страната. Подобна 8-дневна програма би ви струвала близо 2 100 лева. Тази цена включва самолетния билет, нощувките в хотел от категория 4 звезди, трансфери, организиран транспорт по време на екскурзиите, екскурзовод и медицинска застраховка. В някои случай пакетната цена може да включва входните такси на забележителностите. Допълнително се доплащат летищните такси, които са в размер на около 200 лева.

Обща информация за Мароко
Кога да посетим Мароко
Дестинации в Мароко

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*