Кога да посетим Мароко?

Климатът в Мароко е умерен и субтропичен. Ако по крайбрежията на страната се усеща хладния бриз, идващ от Средиземно море и Атлантическия океан, във вътрешността на страната температурите могат да достигнат до много високи стойности през лятото и много ниски стойности през зимата. Зимният сезон в северните части на страната е дъждовен и влажен, докато на юг заради допира на пясъчната пустиня Сахара, времето е сухо и доста студено. В Атласките планини температурите могат да паднат и под нулата, а високите върхове са покрити със снежна покривка почти през цялата година.

Като цяло един от най-подходящите периоди да посетите Мароко е през пролетта – от средата на март до края на месец май. По това време всичко в страната става зелено и красиво и температурите са много приятни. Есента е също чудесно време за пътуване в Мароко – тя обхваща месеците от септември до ноември.

Когато организирате пътуването си, имайте в предвид, че по време на свещения месец Рамадан някои ресторанти и кафенета в страната затварят, а повечето магазини и различни учреждения намаляват работното си време.

Обща информация за Мароко
Пари и разходи за Мароко
Дестинации в Мароко

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*