Пари и разходи за Република Южна Африка

Пари

Официалната валута в Южна Африка е „,ранд“, (R), като 1 ранд е разделен на 100 цента. В обръщение са банкноти от 10, 20, 50, 100 и 200 ранда, както и монети от 1, 2, 5, 10, 20, 50 цента и 1, 2 и 5 ранда.

Ако желаете да обменяте валута в страната, най-добре е да носите щатски долари, британски лири или евро със себе си. В случай, че искате да теглите пари ще намерите ATM автомати в почти всеки град на страната. Разплащания с кредитни карти се приемат на много места в РЮА, като най-широко приложение намират картите MasterCard и Visa.

Разходи

Една нощувка в приличен хотел в РЮА би ви струвал около 300-350 ранда на човек. Ако се настаните в луксозен хотел в някой от по-големите градове, разходите ви на вечер могат да скочат и до 800-900 ранда на човек.

В случай, че желаете да си наемете апартамент за по-дългосрочен период , можете спокойнио да се обърнете към някоя от туристическите агенции. Обикновено жилищата се отдават под наем за период от минимум 6 месеца. Практиката изисква освен първоначалния наем да оставите депозит като превантивна мерка от страна на собственика. Много по-лесно се намират необзаведените апартаменти, като за едно малко жилище ще трябва да платите от 8000 ранда на месец – тази такса не вкючва разходите за електричество, но включва тези за вода.

Обща информация за Република Южна Африка
Кога да посетим Република Южна Африка
Дестинации в Република Южна Африка

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*