Кога да посетим Камбоджа?

Обща информация за Камбоджа
Пари и разходи за Камбоджа
Дестинации в Камбоджа

Климатът в Камбоджа, както останалите страни от Югоизточна Азия се обуславя от влиянието на мусоните. В страната са се обособили два сезона  – сух и влажен. Температурите от началото на февруари започват постепенно да се покачват  докато не достигнат стойности над 40 ° C през месец април. През май и юни в страната има висока влажност и валежи от дъжд заради проявлението на югозападния мусон.

Като цяло можете да организирате пътуването си до Камбоджа по всяко време на годината. Най-подходящи са месеците декември и януари, когато влажността е относително ниска и  има слаби превалявания. Всъщност през този период по-голямата част от туристите посещават на страната, Тъй като е най-натовареният туристически сезон в годината, ви препоръчваме ви си резервиеате хотел доста по-рано.

Влажният сезон в Камбоджа, който продължава до октомври, също е удачен период за посещение на страната. По това време падат кратки, но обилни валежи. Някои туристи предпочитат да организират пътуването си по време фестивалите, които провеждат всяка година в Камбоджа, както и камбоджанската Нова Година.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*