Кога да посетим Китай?

В Китай можете да организирате пътуването си по всяко време на годината, стига да сте подготвени за това, което ще ви предложи съответния сезон. Тъй като страната е разположена на огромна площ, на територията й можете да станете свидетели на изключителен студ и непоносима горещина.

Всъщност най-подходящото време да пътувате из страната е през пролетта т.е. от март до месец май или есента – от септември до началото на ноември. Така ще избегнете натрапчивата лятна горещина от юни до август и най-натоварения туристически сезон. Космополитният Хонг Конг ще ви посрещне с приятна пролет, а Пекин ще ви изненада с вълшебната си златна есен.

Ако решите да пътувате между ноевмри и март, се настройте за една сурова зима. За сметка на това по това време на година е слабият туристически сезон в страната. Като цяло в Хонг Конг зимата не е толкова студена, но Северен Китай е обхванат от изключителен студ, особено в североизточната и северозападната част на страната. През този сезон не е удчано пътуването до по-високите части на Китай. Летният сезон в северните части на страната се характеризира с горещо и сухо време,, особено в северозападната част. Около река Яндзъ обикновено е много топло и влажно. Ако се насочите през този сезон към крайбрежията в южните части на Китай, имайте в предвид, че там често се проявяват тайфуни.

Обща информация за Китай
Пари и разходи за Китай
Дестинации в Китай

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*