Пари и разходи за Индия

Пари


Официалната валута в страната е индийската рупия (RS), като 1 рупия съдържа монети от 100 paise (P).В обръщение са банкноти от 10 Rs, 20 Rs, 50 Rs, 100 Rs, 500 Rs и 1000 Rs и монети от 5, 10, 20, 25 и 50 paise, както и 1, 2 и 5 Rs, . Стойността на индийската рупия е стабилна.

Банкомати има най-вече в големите градове на страната. Независимо от това, носете за всеки случай пари в брой или пътническите чекове. Не забравяйте, че трябва да представите паспорта си винаги, когато обменяте валутата или пътнически чек.

Разходи


Индия може да бъде подходяща дестинация за всеки джоб. Разходите са различни в отделните части на страната, така че бъдете готови да платите много повече в големи градове като Мумбай и Делхи и други популярни дестинации, в сравнение с по-малките градове.

Цените за настаняване се влияят основно от фактора локация. По време на фестивали и други специални събития в страната, хотелите поскъпват драстично, като някои от тях таксуват поне двойно над нормалната цена. Въпреки, че цените в отделните региони варират в много различни граници, все пак ще се опитаме ви дадем известна яснота. Повечето хотели попадат в следните ценови диапазони: туристите с много ограничен бюджет могат да намерят единични стаи за 100 Rs – 400 Rs и двойни за 200 Rs – 600 Rs. Ако желаете да си осигурите по-голям комфорт и да се настаните в хотел от средна категория, очаквайте да платите между 300 Rs и 1300 Rs за единична стая и 450 Rs -1800 Rs за двойна стая. Тези цени обикновено са по-високи в големите градове (особено Мумбай) и водещите туристически дестинации. Отсядането в луксозен пет-звезден хотел, струва около 150 $ на вечер. Разбира се, отново напомняме, че тези цени са относителни.

Храната в Индия е на много изгодна цена. Можете да похарчите за хранене от 40 Rs в непретенциозни заведения, до двойно повече в средна категория ресторанти. Цените и тук са отново различни в отделните региони на страната. По отношение на пътуването на по-дълги разстояния, има влкове и автобуси, които са гъвкави по отношение на комфорт – цена. Вътрешният въздушен транспорт напоследък е на по-конкурентна цена. В градовете има и евтин обществен транспорт. Добра идея е да си наемете кола с шофьор, тъй като цената е учудващо добра, особено ако си разделяте разходите между няколко човека.

Обща информация за Индия
Кога да посетим Индия
Дестинации в Индия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар