Пари и разходи за Индонезия

Пари

Официалната валута в Индонезия е рупия (RP). В обръщение са банкноти от 500, 1000, 5000, 10 000, 20 000, 50 000 и 100 000 рупии.

Разплащания с кредитни карти се приемат предимно в по-големите курорти и скъпите хотели, ресторанти и магазини. Ако желаете да теглите пари от банкомат, няма да имате проблем почти никъде в страната. Без проблем се приемат картите Visa, Mastercard, Maestro и Cirrus. Имайте в предвид, че сумата, която можете да изтеглите от банкомат трябва да бъде не по-малка от 400 000 рупии и по-голяма от 2 000 000 рупии.

Разходи

Индонезия все още остава една от най-евтините дестинации за пътуване в Югоизточна Азия. Разбира се разходите, които ще направите по време на пътуването си зависи от дестинацията, към която ще се отправите. Като цяло хотелите, храната и транспорта в Индонезия са на доста достъпни и изгодни цени, в сравнение с други страни от региона.

Ако разполагате с ограничен бюджет, могат да ви стигнат и около 15-20 щатски долара на ден. Стая с климатик и малко повече комфорт, рентакар и една ексурзия на ден биха ви стрували около 40-50 долара на ден. Топ дестинация като остров Бали предлага по-високи цени, в сравнение с други места в Индонезия, но качеството и услугите, които ще получите си заслужават. В Бали бихте похарчили около 50-60 долара за изброените по-горе услуги. Ако искате да си подарите повече лукс, удоволствия и забавления, можете да похарчите между 50 и 250 долара на ден.

Обща информация за Индонезия
Кога да посетим Индонезия
Дестинации в Индонезия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар