Малайзия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Малайзия

Кога да посетим Малайзия
Пари и разходи за Малайзия
Дестинации в Малайзия
Забележителности в Малайзия

Малайзия – тази уникално красива земя на преплитащи се култури е едно от райските места на света. Разположена сред скалисти планински вериги и тропически гори, пенливи реки и джунгли и над двеста екзотични прелестни острова, страната привлича многобройни туристи, любители на азиатската култура и екзотика. Златистите й плажове са заобиколени от кристално чисти води, изумителни коралови рифове с богата флора и фауна и усамотени заливи, покрити с екзотична разтителност. Местното малайско насаление, което е усвоило китайски, индийски и европейски влияния, сливайки ги в едно, е изключително мило и гостоприемно към туристите. Малайзия предлага на своите гости запознанство със света на изкуството и архитектурата на велики древни цивилизации като индийската и китайската.

В страната си заслужава да посетите храмовете и дворците, да разгледате екзотичните острови, да се разходите сред тропическите гори и джунгли и да се насладите на планиниска и морска флора и фауна. Тези, които обичат да съчетават почивката със спорт, имат възможност да изберат между подводно гмуркане, планинско катерене, риболов в открито море, голф и изобилие от водни спортове.

Местоположение

Разположена в югоизточната част на Азия, на площ от 329 749 кв.км, Малайзия се състои от две части, разделени от Южнокитайско море. Първата е Западна (Малая), разположена на полуостров Малака и граничеща с Тайланд и Сингапур и втората е Източна (Малая), намираща се в северната част на остров Борнео-Калимантан – тя граничи с Бруней и Индонезия.

Население

Малайзия е населявана от около 25 млн. души. Близо 60% от местните са малайци и родствени на тях народи, 32.9 % китайци, 8,8% -индийци и останалата част от населението е представена от други националности. Официалната религия в Малайзия е ислямът, макар че се изповядват още будизъм, конфуцианство, индуизъм и християнство. Малайският е официален език в страната. Широко разпространени са още английски, китайски, мандарин, кантонезски, тамилски и други диалекти.

Национална кухня

Подобно на другите азиатски страни, малайската кухня се отличава със своята пикантност. В нея се преплитат кулинарни течения от тайландската, китайската и индонезийската кухня. Типично основно ястие е сварен на пара бял ориз, наречен „наси”, към който обикновено се прибавят вкусни морски дарове или месо. Друг местен специалитет е рибена глава в къри сос. Кокосовите орехи присъстват в много от местните ястия – любимо местно ястие е овнешко месо в марината от кокосово мляко. Страната е богата на изобилие от пъстри и екзотични плодове. Тук се среща и плодът дуриан, който малайците наричат "Кралят на плодовете".

Визи

Българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Малайзия за период по-малък от 90 дни, не се нуждаят от визи.

Контакти на Посолство на Република България в Джакарта, отговарящо за Малайзия

Embassy of the Republic of Bulgaria
34-36, Jl. Imam Bonjol
Jakarta 10310 Indonesia
Тел.(0062 21) 390-40-48/49
Факс.(0062 21) 391-31-30
E-mail: bgemb.jkt@centrin.net.id
KC: bulvisa@centrin.net.id

Контакти на Почетен консул на Република България в Малайзия

Mr. Steven Soh Tech Toh
Honorary Consul of the Republic of Bulgaria in Malaysia
Bangunan SSA, No9, Jalan Bangsar Utama 3
Bangsar Utama, 59000 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: (603)2282-9909 Fax: (603)2283-1699
e-mail: steven_soh@yahoo.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар