Малдиви – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Малдивите са късчета земя, което ни пренасят в Рая. Островите ще ви оставят буквално без дъх, омагьосани и запленени от чистата им и неподправена екзотична красота. Тюркоазната прозрачна вода, белите пясъци, екзотичните палми и блаженото спокойствие ще ви пренесат в един вълшебен и съвършен свят, далеч от рутината на ежедневието.

Почивката на Малдивите ще ви зареди с мечтаните спокойствие и релакс. През деня, можете да правите тен под ласките на жаркото слънце, отмаряйки блажено в хамак с чаша екзотична напитка в ръка. Любителите на гмуркането, ще бъдат изненадани от неповторимите емоции и приключения, които ги очакват под водата. Там долу, се крие един наистина вълшебен свят, до който си заслужава да се докоснете. Всъщност Малдивиските острови са едно от най-привлекателните места за подводно гмуркане в света. Подводният свят е изключително богат, водите през цялата година са топли около 27 градуса, а видимостта във водата понякога надвишава 50 м. Във всеки курорт на островите е изграден център за подводно гмуракне, където любезни професионални инструктори дават напътствия на начинаещи и напреднали. Уиндсърфингът е също много добре развит на островите и тези, които тепърва мечтаят да усетят тръпката от този спорт, могат спокойно да се доверят на професионалните учители.

За да разнообразите почивката си, ви препоръчваме да се възползвате от някои от предлаганите ексурзии – посещение на столицата Мале, както и полудневни или дневни екскурзии до необитаеми екзотични острови или рибарски селища. Вечерта ви очаква среща с вкусната местна кухня на фона на романтичен залез и красива нощна екзотика.

Местоположение

Република Малдиви е островна държава, разположена на едноименния архипелаг в Индийския океан. Страната се простира на площ от 300 кв. км и разположена на югюгозапад от Индия, и на около 700 км от Шри Ланка. Малдивският архипелаг се състои от общо 26 атола, които включват 1196 коралови острова, простиращи се на над 1000 км до линията на Екватора. Обитаеми острови са само 203, а най-големият е Мале, на който е разположена и едноименната столица на страната. Почти всички острови са заобиколени от коралови рифове. Интересен факт е, че Малдивите са най-ниската държава в света, тъй като най-високата точка на територията ѝ достига едва 3 метра.

Население

Населението на островната държава е 360 000 жители, 27 % от които живеят в столицата Мале. Официалната религия е ислямът, като над 98 % от населението се състои от мюсюлмани. Официалният език в страната е малдивският, който е приел много чуждици от арабския, английския и хинди езици. В курортите и столицата широко разпространен е също английският език, но в останалата част от страната туристите биха срещнали затруднения в комуникацията с местното население.

Национална кухня

Малдивите ще ви посрещнат с вкусни кулинарни изкушения от азиатската кухня. Сред типичните ястия са оризът и пикантните блюда, подправени с чили и лайм, превъзходния хляб &bdquo,Roshi&rdquo,, който местните обичат да консумират с рибен коктейл, подправен с лайм, чили, лук и кокос. Местните напитки, които заслужават вниманието ви са &bdquo,suji&rdquo, и &bdquo,raa&rdquo,, като последното се приготвя от ферментирало мляко. За туристите, които не са любители на пикантната азиатска кухня, почти всички курорти предлагат в менюто си и европейска кухня.

Визи

При пристигането ви на Малдивите, на летището ще ви поставят в паспорта безлпатна туристическа виза, която важи за периода от 30 дни. При влизането в страната, е строго забранено внасянето на алкохолни напитки, свинско месо, наркотици, оръжие за подводен лов.

Кога да посетим Малдиви
Пари и разходи за Малдиви
Дестинации в Малдиви


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар