Кога да посетим Сингапур?

Обща информация за Сингапур
Пари и разходи за Сингапур
Дестинации в Сингапур
Забележителности в Сингапур

Климатът в Сингапур се отличава с еднаква температура и налягане, висока влажност и изобилни дъждове през цялата година. Температурата никога не пада под 20 ° С, а обикновено през на деня  достига 30 ° С. Често проливните дъждове са последвани от слънчево греене. Условно можем да разделим два основни сезона в страната – сезонът на североизточния мусон и сезонът на югозападния мусон, които са разделени от два сравнително кратки преходни периоди.

Ако решите да пътувате до Сингапур от декември до началото на месец март, ще заварите сезона на североизточния мусон. През този период преобладават североизточни ветрове, като скоростта им понякога достига до 20 км/ч. През декември и януари е облачно, с чести превалявания. От февруари до началото на март е относително сухо в страната. През този период по принцип е доста ветровито и понякога скоростта на вятъра достига 30 – 40 км/ч.

Преходният период към сезона на югозападния мусон е от края на март до месец май. Отличава се със следобедни леки и променливи ветрове и валежи, често придружени с гръмотевици привечер.

В случай, че решите да посетите страната между юни и септември, ще ви посрещне сезонът на югозападния мусон. През този период духат югоизточни и югозапади ветрове, а късно сутрин и рано следобед обикновено има превалявания. Ще забележите, че през този период се образуват повече мъгли.

Преходният период към сезона на североизточния мусон е от до октомври до ноември.  Характеризира се с леки и променливи ветрове. Морският бриз следобед е доста приятен. Обикновено има валежи с гръмотевици в късния следобед и привечер.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*