Пари и разходи за Южна Корея

Пари

Официалната валута в Южна Корея е Won (W). В обръщение са монети от 10 W, 50 W, 100 W и 500 W монети, както и банкноти от 1000 W, 5000 W и 10 000 W. Банките предлагат най-добрите курсове за обмяна на валута, въпреки че това може да ви отнеме известно време. В туристическите центрове и хотели също можете да обмените пари, но е най-добре първо да сравните тарифите и комисионите им с тези на банките, преди да използвате услугите им. Щатските долара са най-лесните за обмен, въпреки че се приемат всички основни валути. Пътническите чекове се обменят на малко по-добър курс, в сравнение с парите в брой.

Не забравяйте да обмените обратно останалата ви корейска валута преди да напусне страната, тъй като извън Корея може това може да се окаже доста трудно или дори невъзможно. В случай, че желаете да обмените обратно валута на стойност над 2000 щатски долара на летище Incheon, ще трябва да докажете с банкови разписки, че сте обменили легално валутата.

Разходи

Корея е развита страна, но въпреки непрекъснатото поскъпване на местната валута, което действително направи страната по-скъпа за чуждестранните посетители, все пак можете да организирате пътуването си с по-скромен бюджет.Настаняването винаги поглъща голяма част от разходите за пътуването &ndash, удобна стая, предлагаща всичко необходимо в новите модерни мотели струва около 30 000 W, което се раванява на близо 30 щатски долара, за сравнение – за стая в мотелите в по-стар стил, ще платите с 5000 W по-малко. Лукзоните хотели от висока категория се срещат по-рядко извън големите градове, цените като цяло от около 150 000 W, но понякога падат и до 100,000 W.

Транспортът, местната храна, алкохолът, сауните и входните такси за забележителности и национални паркове са все още сравнително евтини, така че едно пътуване с умерени разходи за двама може да струва около 70 000 W на ден. Тези, които разполагат с повече средства и желаят да отседнат в по-класни хотели, да използват повече таксита и да се хранят с по-изискана храна, могат да похарчат около 100 000 W на ден. Туристите с много ограничен бюджет могат с усилия да успеят да намалят разходите си до 50 000 W, като отседнат в някой младежки хостел и се хранят основно с gimbap (ориз, овит в сушени морски водорасли) или bibimbap (зеленчуци, месо и ориз). Почивката в Сеул може да ви излезе по-евтина, в сравнение с пътуването из страната. Отсядането в най-класните луксозни хотели, консумирането на най-изисканите ястия и пазаруването в безмитните магазини може да покачи дневния ви бюджет до 400, 000 W, а дори и повече.

Обща информация за Южна Корея
Кога да посетим Южна Корея
Дестинации в Южна Корея

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*