Кога да посетим Южна Корея?

Обща информация за Южна Корея
Пари и разходи за Южна Корея
Дестинации в Южна Корея

Корея има четири много различни сезони: пролет – от средата на март до края на месец май; лятото от юни до август; есен – от септември до ноември и зима – от декември до средата на март. Температурите варират значително между средата на лятото и средата на зимата, като август е много топло и задушно, а декември и януари са доста студени. Летният мусонен сезон от края на юни до средата на юли винаги довежда силни дъждове в страната.

Най-доброто време през, което можете да посетите Южна Корея е през есента, когато облаците са сини, времето – слънчево и топло, а природата изумително красива в есенните си тонове.

Пролетта – от средата на март до месец май е също много красив сезон, с приятни температури и невероятно красивия цъфтеж на черешови дървета през. През този сезон можете да се полюбувате също на разцъфването на толкова други уникално красиви цветя и дървета. Имайте все пак в предвид, че както през есента, така и сега е възможно да има студени дни, така че е добре да си вземете топли дрехи за всеки случай.

Зимата в Южна Корея като цяло е суха, но често става много студено, особено в северните части на страната. Сибирските ветрове, които нахлуват водят до спад на януарските температури под нулата, в по-голямата част от страната. Зимата е идеално време за любимите снежни спортове – ски, сноуборд и кънки на лед.

Опитайте се да избягвате пиковия летен период – от края на юни до края на август, тъй като започва със сезона на мусонния вятър. През този период в страната падат около 60% от годишните дъждове, следвани от влажно и неприятно горещо време. Имайте в предвид, че през този период цените скачат двойно, а курортите са претъпкани.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*