Пари и разходи за Тайланд

Пари
Официална валута в Тайланд е тайландският бат (Baht),  1 лев = 23,50 бата. В обръщение са следните банктноти от 1000, 500, 100, 50, 20 и 10 бата.

Валута можете да обменяте както в банките, така и в обменните бюра, макар че често банките предлагат по-добри валутни курсове. Най-приеманите чуждестранни валути в страната са щатският долар, следван от британската лира и еврото. Банкоматите са широко разпространени почти навсякъде. В по-големите градове и курортите, можете да се разплащате с кредитни карти в големите хотелите, с изключение на семейните хотели и по-малки ресторантчета.

Разходи

Тайланд е евтина дестинация за пътуване за почти всички стандарти. В Банкок няма почти никакво ограничение за сумата, която бихте могли да похарчите, тъй като столицата предлага богата палитра от хотели и ресторанти. В градовете извън столицата, с изключение на известните курорти, можете да си наемете стая в хотел или къща за гости на доста по-изгодна цена.

Всъщност, ако разполагате с ограничен бюджет за пътуването си в Тайланд, можете да се справите с около 500 бата на ден, ако сте извън Банкок или големите морски курорти. Тази сума покрива основните разходи  за настаняване в някое малко хотелче или къща за гости, храна и ползване на обществен транспорт. Всички допълнителни услуги ще увеличат разходите ви. Туристите, които разполагат с повече средства, с радост ще разберат, че с бюджет между 600 и 1000 бата на ден, животът в Тайланд може да бъде изключително приятен.

Обща информация за Тайланд
Кога да посетим Тайланд
Дестинации в Тайланд


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар